Healing environment bij Beth Shamar

Dagverzorgingscentrum Beth Shamar is een healing environment: een omgeving waarin mensen zich prettig voelen. Deze omgeving komt het welbevinden van mensen ten goede en vermindert onrust en stress. Healing environment is te vertalen als 'genezende omgeving'.

Verband tussen natuur en gezondheid
Uit onderzoek van De Gezondheidsraad (onafhankelijk wetenschappelijk adviesorgaan van de regering en parlement) blijkt dat er een directe relatie bestaat tussen natuur en gezondheid: "Natuur is rustgevend en bevordert sociale contacten."

Mensen zien natuur, daglicht, frisse lucht en stilte vaak als dé vier benodigdheden voor een gezonde leefomgeving. Een gezonde en groene leefomgeving is belangrijk voor kwetsbare en of dementerende ouderen.

Kenmerken healing environment
Kenmerkend voor een healing environment is het gebruik van veel (dag)licht, kleur en natuurlijke elementen, maar natuurlijk ook een vriendelijke omgeving. Dit passen wij toe bij dagverzorgingscentrum Beth Shamar met als resultaat een warme, menselijke uitstraling. De tuin neemt in het healing environmentconcept een bijzondere plaats in.

Share |